Πλατφόρμα edupass.gov.gr

Πλατφόρμα edupass.gov.gr

Αγαπητή φοιτήτρια, Αγαπητέ φοιτητή,

Υπενθυμίζουμε με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 124068/ΓΔ4/2021 (ΦΕΚ 4558/Β/1-10-2021) δείτε σε https://shorturl.at/psOT1 , για τη συμμετοχή σας με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη πρόθεσή σας στη πλατφόρμα https://edupass.gov.gr.

Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δηλώνετε την πρόθεση φυσικής παρουσίας στους χώρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατόπιν θα αιτείσθε  την καταχώρισή σας στην ηλεκτρονική θυρίδα του ΠαΠελ, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι επιθυμείτε τα στοιχεία σας (εμβολιασμού, νόσησης, rapid test, PCR test) να προωθούνται αυτομάτως από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) στο σύστημα edupass.gov.gr.

Η δήλωση όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (για το χρονικό διάστημα που ορίζουν τα πρωτόκολλα) γίνεται άπαξ. Όσοι, σύμφωνα και με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα, απαιτείται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test, το δηλώνουν στην πλατφόρμα σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, για να μπορούν να εισέλθουν στις Σχολές τους, οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα και το απαιτούμενο πιστοποιητικό/δήλωση, βάσει των ισχυόντων πρωτοκόλλων.

Για την είσοδο στη πλατφόρμα https://edupass.gov.gr χρειάζεστε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και το ΑΜΚΑ σας.

Εάν έχετε ήδη δηλώσει την πρόθεσή σας για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρακαλούμε αγνοείστε το τρέχον μήνυμα.

Διεύθυνση Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης