Προκήρυξη ΠΜΣ "Μηχανολογικός Σχεδιασμός με Ψηφιακές Τεχνολογίες" Ακαδ. Έτους 2024-25

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Μαΐου

Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μηχανολογικός Σχεδιασμός με Ψηφιακές Τεχνολογίες», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114 τ.Α’/04-08-2017) και την αριθ. 29/20-06-2022 απόφασης της 217ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Πρόγραμμα  απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στον τομέα του Μηχανολογικού Σχεδιασμού με Ψηφιακές Τεχνολογίες. 

Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, υψηλή εξειδίκευση και έρευνα στη χρήση και ανάπτυξη ψηφιακών-υπολογιστικών εργαλείων ανάλυσης, μελέτης και σχεδιασμού, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο στον ευρύτερο τομέα της μηχανολογίας. Είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει την απαραίτητη γνώση στον Μηχανολόγο Μηχανικό ώστε να δύναται, με αξιόπιστο και αποδοτικό τρόπο, να αναλύσει, μελετήσει και σχεδιάσει υλικά, δομικά στοιχεία, κατασκευές και συστήματα με τη χρήση κατάλληλων υπολογιστικών μεθόδων. 

Το Π.Μ.Σ. είναι βιομηχανικού προσανατολισμού, με κύριο στόχο τη διασύνδεση της εξειδικευμένης γνώσης σε τεχνολογίες αιχμής με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της παραγωγής. Αποσκοπεί στην παραγωγή Μηχανικών κατάλληλης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και ειδίκευσης για την προαγωγή της έρευνας και παραγωγής στην βιομηχανία.

Τελευταία Προκήρυξη: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΙΟΥΝΙΟΣ-2024-ΠΜΣ

Πληροφορίες, Αίτηση: Μεταπτυχιακές Σπουδές