ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Δικαιολογητικά και Διαδικασία Εγγραφής:

Για την εγγραφή του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών , ο/η εισαγόμενος/νη θα πρέπει να αποστείλει αποκλειστικά ταχυδρομικά  με εταιρία ταχυμεταφοράς (courier) στη Γραμματεία του Τμήματος από Δευτέρα 05/10/2020 έως την Παρασκευή 09/10/2020 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Εκτυπωμένη την αίτηση της ηλεκτρονικής εγγραφής
  • Αίτηση εγγραφής στο Τμήμα (ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ)
  • Απλή φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  • Βεβαίωση επικαιροποίησης των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας στον ΑΜΚΑ (εκδίδεται απο ΚΕΠ ή από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΠΥ)

Η αποστολή των δικαιολογητικών εγγραφής θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Μηχανολόγων  Μηχανικών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, ΤΚ 263 34
Κουκούλι, Πάτρα

 

Σημαντική Παρατήρηση:

Κατά την αρχική εγγραφή σας στο Τμήμα θα γίνει και αυτόματη δήλωση μαθημάτων στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου από τη Γραμματεία του τμήματος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Από τα επόμενα εξάμηνα οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται με ευθύνη των φοιτητών σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την Γραμματεία του Τμήματος.

 

Οδηγός Σπουδών Ακαδημαϊκού Έτους 2020 – 2021:

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις σπουδές σας μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών (Νεο προγραμμα σπουδων ΜΜ 2019_VER5) Παρακαλούμε να τον μελετήσετε προσεκτικά.

 

Χρήσιμες ιστοσελίδες:

  • https://mech.uop.gr: Ιστοσελίδα του τμήματος όπου αναρτώνται ανακοινώσεις σχετικές με τις εγγραφές – δηλώσεις μαθημάτων – ωρολόγιο πρόγραμμα  κ.α. Παρακαλούμε να την παρακολουθείτε τακτικά.
  • https://studentaccount.uop.gr: Iστοσελίδα στην οποία κατόπιν της ταυτοποίησης των στοιχείων σας και της ενημέρωσης από τη Γραμματεία του Τμήματος, περιέχει οδηγίες για την ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμού σας καθώς και τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε στη λειτουργία του ιδρυματικού λογαριασμού σας.
  • https://uregister.uop.gr: Ιστοσελίδα στην οποία ενεργοποιείτε τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γραμματεία του Τμήματος.
  • https://mypassoword.uop.gr: Ιστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και  διαχειρίζεστε το κωδικό του ιδρυματικού λογαριασμού σας.
  • https://e-students.teiwest.gr: Ιστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, δηλώνετε  ανά εξάμηνο τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε, ενημερώνεστε για βαθμολογίες μαθημάτων και αιτείστε την χορήγηση βεβαιώσεων από το Τμήμα.
  • https://eclass.uop.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και  εγγράφεστε στα μαθήματα του εξαμήνου που δηλώνετε. Περιέχει ανακοινώσεις διδασκόντων, εκπαιδευτικό υλικό μαθημάτων, κ.λ.π.
  • https://academicid.minedu.gov.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και υποβάλλετε αίτηση για την απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο).
  • https://eudoxus.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και δηλώνετε τα διδακτικά συγγράμματα των μαθημάτων που παρακολουθείτε.

 

Υπηρεσίες Φοιτητικής Μέριμνας:

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας, το οποίο στελεχώνεται από Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και λειτουργεί καθημερινά 07:30 – 15:00. Πληροφορίες: Κτίριο Φοιτητικής Εστίας, κα Ιωάννα Αναστασοπούλου, τηλ. 2610 369129. Επίσης λειτουργεί τμήμα σίτισης – στέγασης.  Πληροφορίες: Κτίριο Φοιτητικής Εστίας, κ. Δημήτριος Κωνσταντακόπουλος τηλ. 2610 369012 και 2610 369129.