Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022

Σας ενημερώνουμε ότι οι ηλεκτρονικές προεγγραφές των εισαχθέντων του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται στο  https://eregister.it.minedu.gov.gr μέχρι και την Παρασκευή 24/09/2021.

Σας γνωρίζουμε ότι η ηλεκτρονική προεγγραφή είναι υποχρεωτική και χωρίς αυτή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο τμήμα.

Δικαιολογητικά Εγγραφής: Για την εγγραφή του ο/η εισαγόμενος/νη, θα πρέπει να αποστείλει αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με εταιρία ταχυμεταφοράς στη Γραμματεία του Τμήματος έως την Παρασκευή 01/10/2021 τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Εκτυπωμένη την αίτηση της ηλεκτρονικής προεγγραφής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται email και αριθμός κινητού τηλεφώνου του πρωτοετούς φοιτητή.
  • Απλή φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  • Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ)
  • Επικαιροποίηση των στοιχείων της ταυτότητας στον ΑΜΚΑ (Εκδίδεται από ΚΕΠ ή από ΕΟΠΥΥ)

 Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, ΤΚ 263 34

Κουκούλι, Πάτρα

Κατόπιν, θα λάβετε ηλεκτρονικά στο email που έχετε δηλώσει τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την εγγραφή σας.

Κατά την εγγραφή σας θα γίνει αυτόματη δήλωση μαθημάτων στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου, από τη γραμματεία του τμήματος.

Από τα επόμενα εξάμηνα οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται με ευθύνη των φοιτητών σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την Κοσμητεία της Σχολής.

Η εγγραφή σας θεωρείται ολοκληρωμένη όταν ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς σας με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής προεγγραφής, κατόπιν της 27ης Σεπτεμβρίου και όταν πραγματοποιηθεί  από το Υπουργείο Παιδείας η αποστολή των στοιχείων των πρωτοετών φοιτητών που πραγματοποίησαν την ηλεκτρονική προεγγραφή.

Τα μαθήματα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22 αρχίζουν στις 11/10/2021

 

Χρήσιμες ιστοσελίδες:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  • https://mech.uop.gr: Ιστοσελίδα του τμήματος όπου αναρτώνται ανακοινώσεις σχετικές με τις εγγραφές – δηλώσεις μαθημάτων – ωρολόγιο πρόγραμμα  κ.α. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις του Τμήματος.
  • https://studentaccount.uop.gr: Iστοσελίδα στην οποία κατόπιν της ταυτοποίησης των στοιχείων σας και της ενημέρωσης από τη Γραμματεία του Τμήματος, σας παρέχει οδηγίες για την ενεργοποίηση του ιδρυματικού λογαριασμό σας καθώς και οδηγίες τεχνικής υποστήρξης για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε στη λειτουργία του ιδρυματικού λογαριασμού σας.
  • https://uregister.uop.gr: Ιστοσελίδα στην οποία ενεργοποιείτε τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, κατόπιν ενημέρωσης από τη Γραμματεία του Τμήματος.
  • https://mypassoword.uop.gr: Ιστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και  διαχειρίζεστε το κωδικό του ιδρυματικού λογαριασμού σας.
  • https://mail.go.uop.gr: Ιστοσελίδα που εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και σας παρέχει ακαδημαϊκό mail και τα ψηφιακά εργαλεία της G-Suite της Google.
  • https://delos365.grnet.gr: Ιστοσελίδα που εισέρχεστε με τον ιδρυματικό σας λογαριασμό και σας προσφέρει τις ψηφιακές υπηρεσίες του office365.
  • https://e-students.teiwest.gr: Ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Γραμματείας στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας, δηλώνετε  ανά εξάμηνο τα μαθήματα που θα παρακολουθήσετε, ενημερώνεστε για βαθμολογίες μαθημάτων και αιτείστε την χορήγηση βεβαιώσεων από το Τμήμα.
  • https://eclass.uop.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και  παρακολουθείτε τα μαθήματα του εξαμήνου που έχετε δηλώσει. Περιέχει ανακοινώσεις διδασκόντων, εκπαιδευτικό υλικό μαθημάτων, κ.λ.π.

Κεντρικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  • https://wecare.uop.gr/: Δομή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης – WeCare του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η οποία έχει στόχο την παροχή δωρεάν υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους φοιτητές του. Η Δομή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης – WeCare έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και παρέχει τις υπηρεσίες της σε προπτυχιακούς/ές, μεταπτυχιακούς/ές και διδακτορικούς/ες φοιτητές/τριες με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών τους.
  • http://foitmer.uop.gr/ Στη Σχολή λειτουργεί Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας το οποίο στελεχώνεται από Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό και οι δράσεις του αφορούν θέματα σίτισης (αιτήσεις υποβάλλονται στο https://sitisi.uop.gr), στέγασης, προγράμματα Erasmus+ και θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Πληροφορίες: 2610.362 572.
  • http://foitmer.uop.gr/grafeio-sinygorou/ Γραφείο Συνηγόρου Φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • http://career.uop.gr: Το Γραφείο Διασύνδεσης σε συνεργασία με τους Τμηματικούς Ακαδημαϊκούς Συντονιστές, παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση σε φοιτητές και αποφοίτους για θέματα: Μεταπτυχιακών Σπουδών, Υποτροφιών, Σχεδιασμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας, Συμβουλευτικής Υποστήριξης για θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, συνοδευτικής επιστολής και προετοιμασίας συνεντεύξεων, Παροχή  Ψυχολογικής Υποστήριξης  κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας

  • https://academicid.minedu.gov.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και υποβάλλετε αίτηση για απόκτηση ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο).
  • https://eudoxus.gr: Iστοσελίδα στην οποία εισέρχεστε με τον ιδρυματικό λογαριασμό σας και δηλώνετε τα διδακτικά συγγράμματα των μαθημάτων που παρακολουθείτε.

 

Καλώς ορίσατε και καλές σπουδές

Από τη γραμματεία του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου